Тігіпко вірить, що МВФ підкине грошей в березні

Четвер, 3 лютого 2011, 20:30

Уряд не очікує затримки виділення МВФ запланованого на березень чергового траншу кредиту stand-by.

Також в Кабміні сподіваються, що парламент у наступному місяці схвалить перші закони щодо пенсійної реформи.

Про це повідомив у ході візиту до Братислави віце-прем'єр Сергій Тігіпко, інформує Reuters.

"Уряд буде вірним своїм зобов'язання і виконає те, що обіцяв МВФ", - сказав віце-прем'єр журналістам.

Реклама:

Минулого місяця Тігіпко визнав, що країна не встигає почати пенсійну реформу у строки, узгоджені з МВФ, але вважає, що це не стане перешкодою на переговорах з місією Фонду про третій транш програми stand-by.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров 4 лютого зустрінеться з представниками місії МВФ і обговорить з ними в тому числі і можливість непідвищення тарифів на газ для населення України з 1 квітня.

Відповідальний за економічні питання перший віце-прем'єр Андрій Клюєв сказав напередодні, що уряд сподівається уникнути ще одного підвищення цін на газ для населення на 50%, яке передбачено у програмі співробітництва із МВФ.

МВФ наприкінці липня 2010 року схвалив нову програму співпраці з Україною до кінця 2012 року обсягом понад 15,2 млрд долара і пообіцяв щокварталу виділяти фінансову підтримку для проведення українською владою реформ.

Чергова місія МВФ з 1 до 11 лютого проаналізує виконання владою умов програми stand-by і визначить можливість виділення Україні в середині березня третього траншу кредиту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!