Азаров попросить дозволу в МВФ не виконувати "газову" умову

Четвер, 3 лютого 2011, 16:20

Прем'єр-міністр Микола Азаров 4 лютого зустрінеться з представниками місії МВФ і обговорить з ними в тому числі і можливість непідвищення тарифів на газ для населення України з 1 квітня.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

"Завтра у прем'єра має відбутися зустріч з представниками МВФ, на якій у тому числі буде обговорюватися можливість того, як за рахунок змішування вітчизняного та імпортного газу в 2011 році можна витримати показники дефіциту держбюджету і "Нафтогазу" в параметрах, узгоджених з МВФ, без підвищення тарифів на газ з 1 квітня на 50% ", - сказав співрозмовник.

У середу перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що уряд вважає недоцільним значне зростання вартості газу навесні поточного року і будує плани зі збільшення видобутку власного природного і сланцевого газу.

Реклама:

Необхідність підвищення цих тарифів передбачено меморандумом про співпрацю України з МВФ.

За неофіційними даними, в меморандумі, серед іншого, підтверджується намір української влади піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також з 15 квітня 2011 року підвищити ціни на газ для домогосподарств і комунальних компаній на 50%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!