"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд буде ущільнювати авіасполучення з Росією

Четвер, 3 лютого 2011, 15:05

Голова Державної авіаційної служби Анатолій Колєснік припускає, що в 2011 році Україна й Росія підпишуть угоду про лібералізацію авіасполучення.

Про це він сказав журналістам у міжнародному аеропорту "Бориспіль", повідомляють "Українські новини".

"Я думаю, що, може бути, навіть цього року", - сказав Колєснік.

З його слів, з російської сторони в постійному режимі ведуться переговори про збільшення кількості рейсів і підвищення конкурентоспроможності авіаційного ринку.

Реклама:

Лібералізація авіасполучення припускає скасування квотування авіаперевезень для авіакомпаній.

Зараз на найбільш завантаженому напрямку в Росію "Київ-Москва" з української сторони рейси виконує тільки авіакомпанія "АероСвіт".

Умови діяльності комерційних авіаперевізників на регулярних напрямках між Україною й Росією визначаються міжурядовою угодою про повітряне сполучення від 12 січня 1994 року, а також численними доповненнями - протоколами про зміну умов експлуатації договірних повітряних ліній за результатами переговорів між авіатранспортною владою двох країн.

Ці документи, зокрема, вводять обмеження на кількість пунктів в обох країнах для здійснення регулярних польотів, на кількість призначених перевізників і на частотність рейсів по кожному з повітряних маршрутів.

Крім цього, для українських авіакомпаній також введені квоти на частотність польотів за маршрутами, що частково пролягають над територією Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!