"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада скасувала ліцензування оптової торгівлі цукром

Четвер, 3 лютого 2011, 12:19

Верховна рада прийняла закон про скасування ліцензування оптової торгівлі цукром.

За ухвалення відповідного документа проголосували 226 депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Відповідно до закону "Про внесення зміни до статті 3 закону "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" (щодо ліцензування оптової торгівлі цукром (законопроект №7195), з метою зменшення видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, оптова торгівля цукром скасована.

Норми, які скасовані, передбачали, що в межах квоти "А" (для внутрішнього споживання) за заявками підприємств, які займаються оптовою торгівлею цукром, уповноважених Кабінетом міністрів органом повинні були видаватися спеціальні дозволи (ліцензії) на реалізацію цукру на ринку України з урахуванням квартальних і місячних обсягів.

Реклама:

Оптова торгівля цукром на внутрішньому ринку Україні повинна була здійснюватися суб'єктами підприємницької діяльності за наявності у них спеціального дозволу (ліцензії), причому кількість ліцензій на здійснення оптової торгівлі цукром не обмежувалося.

Суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснювали роздрібну торгівлю цукром, мали право отримувати призначений для реалізації цукор виключно від осіб, що мали спеціальні дозволи (ліцензії) на здійснення оптової торгівлі цукром.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: