"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд вирішить долю Родовід Банку за тиждень

Четвер, 3 лютого 2011, 12:05

Кабінет міністрів наступного тижня може прийняти рішення щодо ситуації з підконтрольним урядові проблемним Родовід Банком.

Про це заявив перший заступник голови Національного банку України Юрій Колобов інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Ненормально, що Родовід Банк - на 99,9% державний банк, а люди не можуть забрати звідти вклади. Вирішення цієї проблеми нами відпрацьовано і прийнято. Я не можу його озвучити до наступного тижня, коли очікується рішення за нашою пропозицією з боку уряду. Можу обіцяти тільки, що в будь-якому випадку вкладники почнуть отримувати свої гроші", - сказав чиновник.

Говорячи про інші рекапіталізовані урядом кредитно-фінансові установи, Колобов зазначив, що в банку "Київ" достатньо капіталу і Укргазбанк також має хороші перспективи для реанімації.

Реклама:

"Уже є бажаючі з великих міжнародних фінансових інститутів, готові розглянути питання про покупку Укргазбанку", - зазначив він.

Разом з тим, перший заступник голови НБУ відзначив, що в цілому існуючі українські банки ніхто з іноземних і внутрішніх інвесторів купувати не хоче: потенційні покупці налякані токсичними активами і в більшій мірі схильні до створення нових банків, ніж до оздоровлення старих.

Як повідомлялося, в 2009-2010 роках в рамках програми рекапіталізації банків під контроль уряду перейшли Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк.

Цим фінустановам було виділено близько 17 млрд. гривень бюджетних коштів.

У вересні 2010 року з'ясувалося, що фінустанови потребують нові вливання на суму 12,5 млрд. гривень.

У січні 2011 року виникли затримки з проведенням платежів в Родовід Банку навіть у рамках ліміту на рівні 100 гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: