"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київавтодор" планує закопати 70 мільйонів у ямки

Четвер, 3 лютого 2011, 10:52

КП "Київавтодор" має намір витратити близько 70 млн. гривень на ямковий ремонт доріг на площі близько 500 тис. квадратних метрів.

Про це в інтерв'ю "Київ. Коментарі" сказав директор комунального підприємства Георгій Глинський.

"Торік було витрачено 69 мільйонів, і близько 70 мільйонів ми хочемо цього року освоїти, вони вже є в бюджеті. Цього року ми плануємо виконувати ямковий ремонт на рівні минулого року. Це близько 500 тис. квадратних метрів. Ми вже приступили до цієї роботи ", - сказав він.

Чиновник пояснив, що "Київавтодор" взявся до цієї роботи взимку, а не навесні, з двох причин: щоб попередити аварійні ситуації та щоб запобігти збільшенню ям.

Реклама:

"Якщо ми зараз запломбуємо цю ямку, що є, то вона уже далі не буде розповзатися. А якщо будемо чекати весни, коли потеплішає, тоді ці обсяги будуть набагато більшими. Цього року ми поки ще не знаємо, що буде після весни, але плануємо й прогнозуємо, виконати ремонт у торішніх обсягах", - сказав Глинський.

Він пояснив, що латання ямок є економічно вигідним видом ремонту.

"Ми зробили висновок, що "вижили" всі дороги (які ремонтували минулого року). Але ямковість з'являється не там, де ми зробили, а поруч. Тут проблема у тому, що все покриття зношене, воно зжило свій нормативний строк, але через те, що було недостатнє фінансування в минулі роки, ми не можемо відразу взяти й поміняти все покриття", - сказав Глинський.

Як відомо, 2010 року шляховики ударними темпами проклали 8-кілометрову дорогу до резиденції президента Віктора Януковича вартістю 50 млн. гривень.

Крім того, відремонтували Старообухівську трасу, по якій з Конча-Заспи на роботу до Києва і назад їздить прем'єр Микола Азаров.

Також швидко відремонтували вулиці Шовковичну та Грушевського, на яких або неподалік від яких, знаходяться всі центри влади - Кабмін, Верховна рада та адміністрації президента, загальною вартістю майже 1 млн. гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: