У Волги хочуть жити коштом фінкомпаній

Четвер, 3 лютого 2011, 10:45

Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг України оприлюднила проект розпорядження, яким пропонується ввести додаткові збори з небанківських фінансових компаній - страховиків, кредитних спілок, ломбардів, адміністраторів НПФ і фінансових компаній.

Проектом встановлюється два види зборів - одноразовий (регулятивний) і регулярний, пише газета "Дело".

Планується, що ставка одноразового збору з фінансових установ складе 1% від зареєстрованого статутного капіталу.

Ставки регулярного наглядового збору для страхових компаній, що спеціалізуються на страхуванні життя, складуть 0,1% від суми валових премій, отриманих за останній звітний рік, для ризикових страховиків - 0,5% від суми валових страхових премій.

Реклама:

Крім того, для адміністраторів НПФ, кредитних спілок та інших фінустанов, ставка регулярного збору становить 0,1% сукупної вартості чистих активів.

Проектом закону також визначається порядок розрахунку і сплати одноразового зборів, згідно з яким: платники початкового збору подають податкові декларації збору органам Державної податкової служби та сплачують збір одноразово за місцем реєстрації протягом 30 календарних днів з моменту внесення до держреєстру фінустанов.

Для платників регулярного збору базовий податковий період для сплати "податку" становить календарний квартал, декларації збору подаються до податкової служби у строки, визначені для квартального податкового періоду, збір сплачується рівними частинами.

Документ, підготовлений Держфінпослуг, пропонує також щорічно до 1 червня вносити такий проект закону до Верховної ради щодо ставок "наглядових" зборів із фінустанов, з урахуванням щорічних потреб у фінансуванні регулятора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!