"Укртелеком" пішов судом на Аграрний фонд

Четвер, 3 лютого 2011, 09:59

Державний монополіст зв'язку - компанія "Укртелеком" в судовому порядку просить стягнути заборгованість з державного агента на зерновому ринку - Аграрного фонду.

Позов поданий від Миколаївської філії "Укртелеком", пише газета "Дело".

Сума, яку Аграрний фонд заборгував оператору невелика - кілька тисяч гривень, однак з огляду на минулі терміни сплати "Укртелеком" вирішив добиватися стягнення через суд.

Справу розглядає Господарський суд Києва. Постановою від 4 січня він порушив справу за позовом оператора зв'язку.

Реклама:

Згідно з матеріалами справи, розміщеними в офіційному реєстрі судових рішень, до наступного засідання відповідач повинен надати суду письмовий відзив на позовну заяву з поясненнями по суті вимог і наданням доказів.

У разі заперечень по суті позову держагент повинен пред'явити документи, які підтверджують факти, котрі спростовують звинувачення, і вказати мотиви повного або часткового відхилення вимог позову.

Також сторони мають надати суду дані про наявність основних розрахункових рахунків і провести звірку взаєморозрахунків.

"Якщо суми будуть розходитися, то сторони повинні надати свій розрахунок заборгованості", - ідеться у матеріалах справи.

Засідання Господарського суду Києва у цій справі мало відбутися 19 січня, проте через неявку позивача розгляд справи був перенесений. Наступне засідання має відбутися 22 лютого.

Аграрний фонд створений відповідно до постанови КМУ №543 "Про Аграрний фонд" від 6 липня 2005 року і є державною спеціалізованою бюджетною організацією, уповноваженою реалізовувати цінову політику в агропромисловому секторі економіки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: