"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров дав 150 мільйонів на "доступне житло"

Понеділок, 28 лютого 2011, 17:25

Кабінет міністрів вирішив виділити 150 млн. гривень на реалізацію програми "Доступне житло" у 2011 році.

Згідно з повідомленням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, таке рішення уряд прийняв, затвердивши проект постанови, підготовлений міністерством, передає агентство "Українські новини".

У той же час міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктор Тихонов зазначив, що міністерство просило виділити 340 млн. гривень на реалізацію цієї програми в 2011 році.

Він зазначив, що після освоєння 150 млн. гривень міністерство клопотатиме про додаткове виділення коштів на реалізацію програми в поточному році.

Реклама:

Крім того, міністр повідомив, що міжвідомча комісія з відбору об'єктів незавершеного житлового будівництва відібрала для участі у програмі 133 об'єкта із загальною вартістю квартир 2,784 млрд. гривень.

Нагадаємо, 25 лютого Мінрегіонбуд і Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами домовилися про співпрацю щодо спільної реалізації національного проекту "Доступне житло".

Мінрегіонбуд прогнозує завершення будівництва і здачу в експлуатацію 27 житлових будинків за програмою "Доступне житло" у 2011 році.

Програма щодо забезпечення громадян доступним житлом передбачає оплату за рахунок держави покупцям-черговикам 30% від вартості квартири.

Решта 70% покупець доплачує своїми зусиллями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!