Дерипаска отримає претензії через забруднення екології

Понеділок, 28 лютого 2011, 15:27

Міністерство екології та природних ресурсів направить претензії Миколаївському глиноземному заводу, який підконтрольний російському "РусАлу", за нанесення шкоди навколишньому середовищу.

Як повідомляє Державна екологічна інспекція, сутністю нанесення шкоди екології стало запилення червоним шламом навколишнього середовища, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому наголошується, що на 27 лютого запилювання червоного шламу МГЗ майже припинилося "у зв'язку з ослабленням вітру і снігу".

"Фахівцями інструментально-лабораторного контролю Інспекції відібрані проби грунту в зоні поширення пилу. На адресу генерального директора МГЗ направлено припис щодо усунення порушень природоохоронного законодавства", - зазначено в інформації міністерства.

Реклама:

Після отримання результатів лабораторних досліджень грунту будуть розраховані збитки, завдані навколишньому природному середовищу, і пред'явлена претензія підприємству.

МГЗ - найбільший в СНД виробник глинозему. Підприємство має власний морський порт потужністю 5 млн. тонн вантажів на рік і залізничний термінал потужністю понад 2 млн. тонн на рік.

ОК "РусАл" створена в 2007 році при злитті алюмінієвих і глиноземних активів ВАТ "РусАл", "СУАЛа" і швейцарського трейдера Glencore.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!