Азаров вірить у майбутнє Ан-158

Понеділок, 28 лютого 2011, 14:53

Прем'єр-міністр Микола Азаров упевнений у конкурентоспроможності літака Ан-158.

Про це він сказав під час заходів, присвячених врученню сертифіката типу на регіональний пасажирський літак Ан-158, які пройшли на державному підприємстві "Антонов", повідомляє агентство "Українські новини".

"Я знаю, що наші партнери в багатьох країнах чекають на цей літак, і сьогоднішнє вручення цього сертифіката відкриває дорогу і до контрактів, і до розробок, і до виробництва на багато років уперед. Це означає, що Україна повертається до числа небагатьох країн, які володіють своєю авіаційною промисловістю", - вважає Азаров.

"Це надзвичайно важливо для нас. У цьому конкурентному світі, я впевнений, ми знайдемо свою нішу і закріпимося в цій ніші", - наголосив він.

Реклама:

На думку прем'єра, в авіаційній промисловості простежується підйом.

"Сьогодні я бачу, що підприємство нарешті вийшло на розвиток, на підйом", - сказав Азаров.

Він підкреслив, що уряд, здійснюючи свою зовнішньоекономічну діяльність, прагне забезпечити максимально сприятливу підтримку для розвитку вітчизняної авіаційної галузі.

"Не все так просто, але найважче ми вже проїхали, ми вже пройшли, а, тому буде розвиватися завод, тому будуть нові робочі місця обов'язково, буде підвищуватися заробітна плата обов'язково, і буде стабільність і впевненість у майбутньому", - заявив Азаров.

При цьому прем'єр висловив упевненість у тому, що податкові нововведення дадуть можливість ефективно розвиватися авіаційній галузі.

Як повідомлялося, ДП "Антонов" отримало сертифікати на модель регіонального пасажирського літака Ан-158 від Державної авіаційної служби України і міждержавного авіаційного комітету Співдружності Незалежних Держав.

Раніше ДП "Антонов" повідомило про намір в 2011 році запустити в серійне виробництво літак Ан-158.

Ця модель є подовженою версією Ан-148.

ДП "Антонов" спільно з Харківським державним авіаційним виробничим підприємством і авіаремонтним заводом №410 входять до складу державного авіаконцерну "Антонов".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: