Банки винні НБУ близько 70 мільярдів

Понеділок, 28 лютого 2011, 13:14

За час кризи НБУ надав банкам близько 100 млрд. гривень рефінансування.

На сьогодні фінустанови повернули регулятору лише 30% цієї суми, пише газета "Дело" із посиланням на інтерв'ю голови Національного банку Сергія Арбузова газеті "Дзеркало тижня".

"Я спеціально аналізував цю ситуацію, розуміючи, що мені неодноразово будуть задавати питання з цього приводу. З виданих в період кризи близько 100 млрд. гривень сьогодні в системі залишаються кредити рефінансування на суму близько 70 млрд. гривень", - сказав він.

Разом з тим, він відзначив, що зауважень до наданих Нацбанком кредитів немає.

Реклама:

"Серйозних претензій особисто в мене з цього приводу немає. По-перше, рефінансування проводилося згідно з нормативними документами і постановами правління НБУ, які сьогодні можна підняти. По-друге, НБУ неодноразово перевіряли із цього питання, і навіть була спеціальна доповідь у Верховній раді", - додав глава НБУ.

Як повідомлялося, голова Верховної ради Володимир Литвин 14 лютого запропонував заслухати у парламенті інформацію Національного банку про рефінансування банків.

"Нам потрібно спеціально заслухати інформацію Національного банку щодо рефінансування банків - яка віддача, і друге - яка ситуація із поверненням заощаджень громадянам, особливо тим, які поклали гроші на депозити і термін депозитів давно закінчився", - сказав Литвин.

На думку спікера, громадян дуже хвилює ситуація, яка склалася в банківській сфері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!