Попов взявся за довгобуди

Понеділок, 28 лютого 2011, 12:43

Після здачі Гаванського мосту, який почали зводити аж 17 років тому, тепер КМДА складає список інших вічних будівництв.

Глава міськадміністрації Олександр Попов планує їх добудовувати, залучаючи інвесторів, пише "Сегодня".

У мерії вже створили комісію з довгобудів.

"Будемо вивчати кожну адресу і шукати можливості добудувати об'єкт", - заявив заступник глави КМДА з будівництва і земельних питань Михайло Кучук.

Реклама:

За його словами, це може стати можливим завдяки залученню нових інвесторів, замість збанкрутілих або тих, що втекли. А що стосується Євро-2012, то на час проведення чемпіонату  центральні довгобуди будуть просити закрити банерами з видами Києва.

"Сегодня" підібрала найдавніші довгобуди міста і з'ясувала їхню подальшу долю. Наприклад, навчальний корпус університету ім. Карпенка-Карого на Львівській площі в мерії вирішили добудувати, а не зносити: керівництво вузу вже побувало на нараді в мерії.

На місці дитячої урологічної лікарні на розі Воровського й Обсерваторної все-таки хочуть будувати офіс, але це стане можливим тільки в 2012 році.

А криту арену Льодового стадіону на проспекті Глушкова  купив хокейний клуб "Сокіл" і планує там тренувальні майданчики.

А скандально відомі "Дніпровські вежі", які так і не стали візитною карткою міста, як і раніше чекають фінансування від держави: своїх грошей на добудову в інвесторів немає. За оцінками фахівців, на добудову кожного з цих об'єктів буде потрібно не менше 20 млн. гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!