Тігіпко сказав, коли припиниться подорожчання компослуг

Понеділок, 28 лютого 2011, 12:31

Уряд має намір кардинально реформувати законодавство, що регламентує роботу підприємств у сфері природних монополій, серед них - постачальників води, тепла, газу та електроенергії.

Про це заявив віце-прем'єр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба партії.

"Законодавство про державні закупівлі у сфері природних монополій та суміжних ринків має відповідати європейським стандартам", - вважає він.

Тігіпко виступає за скасування прийнятих у січні 2011 року з ініціативи депутатів Верховної ради змін до закону "Про здійснення державних закупівель", які дозволили здійснювати постачання електрики, газу, тепла і води без проведення тендерів.

Реклама:

Новий закон викликав гостро негативну реакцію Євросоюзу та Світового банку, нагадав він.

За словами Тігіпка, вже до кінця березня уряд внесе на розгляд парламенту пакет законодавчих актів, спрямованих на радикальне реформування природних монополій, в якому буде чітко регламентована і процедура закупівлі їхньої продукції та послуг.

"Прийняття цих законів дозволить різко знизити рівень корупції у сфері природних монополій, збільшити їхню інвестиційну привабливість в перспективі швидкої приватизації. Будуть створені умови для лібералізації ринків природного газу та електроенергії. Тільки так ми зможемо підвищити якість комунального обслуговування і стримувати зростання цін", - переконаний Тігіпко.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!