"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київ побудує 1700 "доступних" квартир

Субота, 26 лютого 2011, 14:28

У Києві 2011 року будуть побудовані 1700 квартир "доступного житла".

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Михайло Кучук у коментарі Радіо "Свобода".

"За 70% вартості квартири будь-яка людина, що стоїть на квартирному обліку, має змогу придбати таке житло. Зі зняттям із квартирного обліку. Якщо це вчителі, лікарі, працівники комунальних служб міста, то вони зможуть купити це житло за 50%. Частину оплатить місто (воно це робитиме в обох випадках), а ще частину оплатить державна програма (програма будівництва доступного житла)", - сказав він.

Кучук зазначив, що торік у Києві за програмою доступного житла отримали квартири 600 родин.

Реклама:

Він також пояснив, хто може претендувати на "доступні квадратні метри": "Це заявки людей. Будівельники передають ці номери квартир, які споруджуються, до райадміністрацій. А вони зі списком квартирного обліку пропонують квартири тим, хто ближче стоїть у черзі. І так далі".

"Є охочі, які дають свою згоду: "...ми стоїмо на обліку і хочемо придбати таку квартиру". А райадміністрація у комісіях вирішує. Гроші на безкоштовне житло із держбюджету не виділяють. І у міста немає можливості виділяти такі суми. Тому допомагаємо людям, але все оплатити не можемо", - сказав заступник голови КМДА.

За його словами, загальна площа "доступного житла", яке планують звести цього року в Києві, складає близько 100 тис. квадратних метрів.

Влада міста сподівається вийти цього року на докризовий рівень будівництва і допомогти людям поліпшити житлові умови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!