Туркменістан стане експортером пшениці

Субота, 26 лютого 2011, 13:33

У 2011 році вперше в історії Туркменістану з'явилася реальна можливість експортувати на світовий ринок пшеницю.

Про це заявив президент країни Гурбангули Бердимухамедов на засіданні уряду, яке транслювалося в п'ятницю увечері на туркменському телебаченні, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це стало можливим завдяки успішній реалізації нової аграрної політики, в основі якої - державна підтримка сільського господарства, стимулювання праці селян, упровадження останніх розробок вітчизняних вчених-аграріїв, застосування передових методів світової науки і багато іншого.

У зв'язку з цим Бердимухамедов доручив віце-прем'єру країни Миратгелді Акмаммедову, який курирує агропромисловий сектор, організувати в установленому порядку продаж надлишків зерна через біржу.

Реклама:

"Туркменістан увійшов до числа країн-експортерів продовольчого зерна і зробив ще один важливий крок на шляху зміцнення своєї економічної потужності, що є надійною основою його участі у вирішенні проблеми глобальної продовольчої безпеки, передбаченої програмою Цілі розвитку тисячоліття ООН", - прокоментувала це рішення туркменська преса.

Як відомо, 2010 рік став для туркменських хліборобів одним з найбільш вдалих - вперше за роки незалежності хлібороби зібрали більше 1,4 млн. тонн зерна.

У 2011 році з 860 тис. гектарів сільгоспугідь хліборобам належить зібрати 1,6 млн. тонн пшеничного зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: