Тігіпко: роботодавці платять забагато

Субота, 26 лютого 2011, 10:10

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє про необхідність розробити нову модель розподілу внесків на державне соціальне страхування між роботодавцем і працівником.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу партії "Сильна Україна",.

"Ми повинні розробити нову модель перерозподілу страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування між роботодавцями і застрахованими особами. При цьому новий розподіл повинен стимулювати кожного громадянина думати про свою майбутню пенсію й зацікавлювати його в легальному працевлаштуванні", - підкреслив Тігіпко.

За його словами, сьогодні страхові внески в Україні виплачуються в таких пропорціях: роботодавці - 91,3%, застраховані особи - 8,7%.

Реклама:

"Таких пропорцій немає в жодній розвиненій країні, адже вони прямо стимулюють роботодавців до тінізації трудових відносин і виплати зарплат у конвертах", - вважає він.

На думку Тігіпка, резервів у вигляді підвищення навантаження на фонд оплати праці Україна вже немає, оскільки загальний розмір страхових внесків зараз становить 41,21%, із яких 37,61% платять роботодавці, а 3,6% - найняті робітники.

Він також зазначив, що високий рівень соціального навантаження в Україні на відміну від Європи не є показником успішності реалізації соціальних програм.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!