Арбузов розповів, де узяв 150 мільйонів

П'ятниця, 25 лютого 2011, 18:07

Голова Нацбанку Сергій Арбузов заявляє, що заробив 150 млн. гривень у комерційному банку.

Про це він сказав в інтерв'ю ZN.UA, коментуючи відповідну інформацію у його декларації про доходи.

"Гроші були зароблені, коли я працював у комерційному банку. Я робив інвестиції, досить давно працюю в банківській системі, розумію, що таке інструмент ОВДП, інші інвестиційні інструменти, а 2008-2009 роки взагалі відрізнялися динамічністю цін на активи...", - сказав Арбузов.

"Насправді смішна історія виходить. Де ці 150 мільйони фігурують? У декларації. Раз у декларації - значить, податком вони обкладені. Це результат, який підтверджений первинними документами - відповідними договорами, і він перевірявся податковою адміністрацією", - додав він.

Реклама:

"І якщо б я не був у стані вдало вкласти свій капітал і заробити, то який же з мене був би комерційний банкір? Як же я буду керувати чужими грошима, якщо своїми управляти не можу?", - зазначив голова НБУ.

Арбузов також пояснив, чому він відмовився від ідентифікаційного коду.

"У мене є код - я використовую для цього номер паспорта. Для цього я звернувся до податкової - мені там відмовили. Після цього я звернувся до суду, і мені там дозволили використовувати для ідентифікаційних потреб номер паспорта. Я не роблю операцій без ідентифікації - кожну з них ідентифіковано номером паспорта", - сказав він.

Як відомо, у декларації 34-річного Арбузова значився отриманий в 2010 році дохід у розмірі 150 млн. гривень. На запит "Української правди" Арбузов відмовився надавати іформацію про джерела таких прибутків.

Крім того, Арбузов за рішенням суду може не користуватися ідентифікаційним кодом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!