Тимошенко підозрює, що Фірташу заплатить МВФ

П'ятниця, 25 лютого 2011, 17:21

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко переконана, що чинна влада має намір розрахуватися з "РосУкрЕнерго" коштами траншу МВФ та шляхом підвищення тарифів на газ для населення.

"Розрахунки з "РосУкрЕнерго" повністю забезпечуються не тільки траншем від МВФ, а ще забезпечуються прямим взяттям у людей грошей за рахунок підвищення цін на газ", - заявила Тимошенко на прес-конференції, повідомляє її сайт.

Тимошенко нагадала, що лист намірів між Україною та Міжнародним валютним фондом було підписано у грудні 2010 року, а оприлюднення відбулося декілька днів тому, що свідчить про бажання влади приховати істинні наміри використання цих коштів.

"Несподівано ми знаходимо цей лист намірів, який пунктом 16 прописує порядок, як віддавати "Росукренерго" ці 12,1 мільярдів кубічних метрів газу. І тут прописано досить чітко, які етапи треба проходити. І, в першу чергу, з Російською Федерацією, з "Газпромом" по цій домовленості вперед отримують 1,5 мільярди доларів за транзит російського газу через територію України, що є гарантовано бюджетними грошима України, і за 16-м пунктом передбачено, що ці 1,5 мільярди доларів віддаються "Росукренерго", - розповіла Тимошенко.

Реклама:

"Не в бюджет, не на невідкладні видатки, не на збалансування державного бюджету, а прямо на корупційну оборудку, яку забезпечує "Росукренерго", а це значить - тіньове забезпечення родини Януковича", - пояснила вона.

Тимошенко заявляє, що її команда має намір провести консультації з керівництвом МВФ з метою недопущення використання чергового траншу фонду для фінансування компанії "Росукренерго".

"Я думаю, що ми проведемо консультації і з Міжнародним валютним фондом, і з опозиційними силами в Україні, і ми спробуємо скласти алгоритм дій для того, щоб перешкоджати таким "знаковим" реформам, які проводить Янукович", - цитує Тимошенко її сайт.

Тимошенко вважає, що лідери країн-донорів Міжнародного валютного фонду повинні бути поінформовані про справжню мету використання Україною траншів МВФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!