"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович хоче обійтися без імпортного цукру

П'ятниця, 25 лютого 2011, 15:35

Україна зможе в найближчі рік-два забезпечити внутрішню потребу в цукрі за рахунок власного виробництва і обійтися без його імпорту.

Про це заявив глава держави Віктор Янукович під час телепроекту "Розмова з країною" у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Програма підтримки цукрової галузі в країні буде діяти, і ми обов'язково зробимо так, що найближчим часом - рік, два не більше, - ми не імпортували цукор в країну", - сказав він.

Глава держави має намір доручити міністрові аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку обговорити з усіма учасниками цукрового ринку, в тому числі професійними громадськими організаціями, майбутню програму розвитку галузі.

Реклама:

Президент зазначив, що в 2010 році країна імпортувала близько 300 тис. тонн цукру.

Крім цього за його словами, в парламенті готується законопроект про ввезення в 2011 році такого ж обсягу цукру.

"У парламенті готується проект закону, який передбачає ввезення 300 тис. тонн цукру. Це означає, що ми не плануємо зростання виробництва - це дуже погано", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, Україна зобов'язалася перед Світовою організацією торгівлі щорічно встановлювати квоту на імпорт тростинного цукру-сирцю в обсязі 260 тис. тонн.

Україна в 2010 році виробила 1,54 млн. тонн бурякового цукру при внутрішній потребі 1,75-1,8 млн. тонн на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: