"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

За Regal Petroleum може поборотися і Фірташ?

П'ятниця, 25 лютого 2011, 13:41 -

Бізнесмен Дмитро Фірташ розглядає варінат купівлі контрольного пакету британської нафтогазової компанії Regal Petroleum.

Як розповіло "Економічній правді " джерело близьке до керівництва Group DF, компанія Фірташа прийняла рішення про доцільність купівлі Regal.

"Покупка Фірташем цієї компанії виглядає дуже логічно, оскільки у нього є потреба в газі, є політичні можливості вирішити проблеми з ліцензіями і є дуже сприятливе середовище в Україні, в якій йому дуже комфортно розвивати бізнес", - зазначив співрозмовник.

На думку джерела, Фірташ може зробити дуже привабливу пропозицію для акціонерів Regal Petroleum, і "Смарт-груп" буде досить важко успішно завершити процес покупки.

Реклама:

"Наскільки мені відомо, Фірташ вже подав заявку на покупку а Антимонопольний комітет, щоб заручитися схваленням регулятора по цій угоді ", - прокоментувала "Економічній правді" Олена Мохова , аналітик компанії "Тайгер Холдинг".

Energees Management, що входить до "Смарт-холдингу", що зробила пропозицію про покупку акцій британської нафтогазової компанії Regal Petroleum отримала згоду від власників приблизно 53% акцій і очікує технічного закриття угоди до 8 березня.

За його словами, після отримання згоди понад 50% акціонерів угоду стає безумовною, і надалі будуть вирішуватися суто технічні питання.

При цьому він пояснив, що холдинг ставив крапку відсікання пропозицій на рівні 70%, але відразу було обумовлено, що вона може бути знижена до 50%.

Нагадаємо, "Смарт-холдинг" повідомив в ЗМІ, що компанія впевнена, що зможе консолідувати контрольний пакет Regal Petroleum.

Спочатку на активи Regal Petroleum, зокрема ліцензії на розробку Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського родовищ, претендували "Смарт-холдинг" Вадима Новинського та "Гео Альянс" Віктора Пінчука.

У свою чергу, "Смарт-холдинг", в особі Energees Management Limited зробив пропозицію про покупку Regal Petroleum за 121,5 млн. доларів або 24 пенси за акцію, а "Гео Альянс", в особі Heamoor запропонував 126 млн. доларів або 25 пенси за акцію, з виплатою впродовж трьох місяців, після угоди і з участю в викуп до 30% акцій допемісії "Гео Альянсу".

Втім, пропозиції "Гео Альянс" так і не було офіційно опубліковано.

У ЗМІ також повідомляли про те, що в покупці компанії зацікавлені Cadogan Petroleum і російські інвестори.

Однак, небажання акціонерів продати Regal Petroleum змусило "Смарт-холдинг" переглянути свою пропозицію і збільшити його практично в півтора рази, з 24 пенса за акцію до 38 пенсів.

У свою чергу, "Гео Альянс" заявив, що не буде продовжувати боротьбу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: