Уряд затягне збільшення пенсійного віку для чоловіків на 4 роки

П'ятниця, 25 лютого 2011, 12:17

Міністерство соціальної політики припускає збільшення пенсійного віку для чоловіків, які перебувають на державній службі до 62 років на 6 місяців щороку протягом 4 років замість 2 років як це пропонувалося раніше.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в інтерв'ю тижневику "2000", передають "Українські новини".

"Збільшення пенсійного віку - для чоловіків, що перебувають на державній службі, може відбуватися по 6 місяців на рік, тобто буде здійснюватися поступово протягом чотирьох років замість двох", - підкреслив він.

Це стосується також і 10 інших категорій громадян, прирівняних до держслужбовців.

Реклама:

Крім цього, зазначив Тігіпко, робоча група з пенсійної реформи виступила за продовження ще на 5 років діючої норми про облік зарплати до 2000 року при розрахунку розмірів внесків до солідарної системи, які будуть враховуватися при розрахунку розміру пенсії.

При цьому віце-прем'єр мотивував необхідність такого обліку з 2000 року тим, що до цього часу не велася система персоніфікованого обліку, у зв'язку з чим громадяни домагаються більшої пенсії шляхом фальсифікацій даних про заробітну плату за період до 2000 року.

Нагадаємо, раніше Кабмін у законопроекті № 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" запропонував парламенту з 2013 року підвищити пенсійний вік для чоловіків, що працюють на державній службі до 62 років.

Цим же законопроектом пропонується збільшити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.

21 грудня Мінсоцполітики винесло на громадське обговорення цей документ. Уряд розраховує, що законопроект про пенсійну реформу буде прийнято в березні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!