"Газпром" обіцяє 40% знижку, у разі створення СП з "Нафтогазом"

П'ятниця, 25 лютого 2011, 10:54 -

У разі створення СП між "Газпромом" і "Нафтогазом", ціна газу для промспоживачів України може зменшитись на 40%.

"Грубо - відсотків на 40 ціна може бути нижче. Зараз знижка на 30% митного збору вже врахована", - сказав в інтерв'ю "Делу" начальник управління по роботі з країнами ближнього зарубіжжя Департаменту маркетингу, переробки газу і рідких вуглеводнів "Газпром" і гендиректор "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський.

Відповідаючи на питання: Коли теоретично таке спільне підприємство може бути створене?

"Треба вирішити питання виключення підприємств - які повинні увійти з української сторони в СП, з переліку підприємств, що не підлягають приватизації. Згідно з чинним законодавством, ГТС приватизації не підлягає. Відповідно, законодавство має бути змінене. Коли це буде зроблено, запуститься процес оцінки. Думаю, рік-півтора", - резюмував газовий чиновник.

Реклама:

Він додав, що в 2011 році "Газпром збут Україна" планує продати промисловому сектору України 3,6-3,8 млрд. куб. м газу.

"У цьому році очікую поставки 3,6-3,8 млрд. куб. м природного газу промисловому сектору Україні через компанію "Газпром збут Україна", - сказав він.

За його словами, найбільшими покупцями газу в російської компанії в Україні є Кримський содовий завод, "Кримський Титан", "Азовсталь".

Ген директор "Газпро збут Україна" додав, що компанія продає газ українським споживачам за цінами "Нафтогазу".

"Така ж, як у НАК "Нафтогаз Україна". Я працюю в законодавчому полі, і у мене ціна така ж, як і у "Газу України", який поставляє газ іншим підприємствам. "Газпром" - компанія незалежна. Компанія п'ять років купує у НАКу і продає за тарифами, які встановлює НКРЕ", - сказав він.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: