Київ виділив 200 мільйонів на надбавки бюджетникам

Четвер, 24 лютого 2011, 19:07

З міського бюджету Києва буде додатково виділено 200 млн. гривень на виплату надбавок та премій працівникам бюджетної сфери.

За таке рішення проголосували на сесії Київради у четвер 108 депутатів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Це питання викликало бурхливу дискусію серед депутатів.

Зокрема, Київська міськадміністрація запропонувала внести зміни до міського бюджету на 2011 рік, якими 200 млн. гривень пропонується направити на збільшення фонду заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Реклама:

Це пропонується зробити у зв'язку з тим, що в поточному році рівень заробітної плати працівників бюджетної сфери столиці - нижчий, ніж у 2010 році.

Водночас, депутати запропонували, щоб 200 млн. гривень були спрямовані на виплату 25% муніципальної надбавки.

При цьому вони зажадали, що б Київська міськадміністрація, яка допустила прорахунки при формуванні міського бюджету на 2011 рік, домагалася збільшення фінансування заробітної плати працівникам бюджетної сфери за рахунок зменшення відрахувань із міського до державного бюджету.

Секретар Київради Олесь Довгий пояснив, що для виплати муніципальних надбавок у розмірі 20% необхідно в цілому 600 млн. гривень, і цих коштів на сьогодні у міста немає.

У результаті депутати все ж проголосували за збільшення фонду заробітної плати для бюджетників.

Водночас, Довгий дав доручення підготувати пропозиції щодо вишукування додаткових коштів для виплати муніципальних надбавок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: