Зерно з Держрезерву пустять на соціальний хліб?

Четвер, 24 лютого 2011, 12:22

Уряд на засіданні 23 лютого ухвалив постанову "Деякі питання використання зерна державного резерву".

"Метою даного документу є забезпечення переробки зерна державного резерву на борошно із подальшою реалізацією його хлібопекарським підприємствам, визначеним Мінекономторгівлі за пропозиціями місцевих органів виконавчої влади, що запобігатиме росту цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Згідно з повідомленням, пропонується визначити одержувачем зерна державного резерву - державні підприємства системи державного матеріального резерву.

"Економічно більш вигідним та доцільним для держави є реалізація зерна державного резерву саме державним переробним підприємствам з подальшою реалізацією виробленого борошна хлібопекарським підприємствам для виготовлення соціальних сортів хліба та хлібобулочних виробів", - підкреслюють в уряді.

Реклама:

В Кабміні зазначають, що до системи державного матеріального резерву входить 17 державних зернопереробних підприємств.

"Реалізація зерна на конкурсах з обмеженою участю дозволить ефективно використовувати виробничі потужності зазначених підприємств, що покращить їх фінансовий стан та забезпечить робочими місцями та стабільною заробітною платнею більше ніж 5 тисяч осіб, працюючих на підприємствах, що належать державі", - йдеться в повідомленні.

Відпуск зерна буде проводитись визначеному одержувачу - переробним підприємствам системи державного резерву за середньозваженою ціною закупівлі із врахуванням витрат на зберігання.

Кошти отримані від реалізації зерна спрямовуватимуться на закупівлю до державного резерву зерна з нового врожаю.

Раніше повідомлялося, що Українські борошномельні підприємства припиняють роботу через прес держрегулювання і зростання цін на зерно. 

Міністерство аграрної політики і продовольства вважає можливим подальше незначне збільшення цін на борошно в роздрібній торгівлі, але не для виробництва хліба. 

Прем'єр-міністр Микола Азаров заперечив зростання цін на борошно. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!