"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В уряді розписали 10 мільярдів на воду

Четвер, 24 лютого 2011, 12:12

Кабінет міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті за програмою "Питна вода України" розрахованою на 2006-2020 роки.

Повідомляється в повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, передає "Інтерфакс-Україна" .

Згідно з повідомленням, бюджетні кошти будуть спрямовані на будівництво та реконструкцію централізованих систем водопостачання та водовідведення для поліпшення якості питної води та впровадження енергозберігаючих технологій.

Також кошти планується спрямувати на впровадження локальних і колективних установок доочищення води для питних потреб у регіонах з кризовою екологічною ситуацією, а також для водозабезпечення дошкільних, шкільних і лікувальних установ, у тому числі в сільських населених пунктах, і облаштування пунктів розливу питної води з доставкою її спеціальним автотранспортом.

Реклама:

Згідно з документом, Рада міністрів АРК, обласні, Київська та Севастопольська міськдержадміністрації повинні подати Мінрегіонбуду і ЖКГ пропозиції про потребу в коштах у розрізі відповідних проектів.

За даними відомства, орієнтовний обсяг фінансування програми "Питна вода України" до 2020 року становить 9,5 млрд. гривень, у тому числі за рахунок держбюджету - 3 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!