"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна пустить 100 мільйонів на сміття

Четвер, 24 лютого 2011, 11:30

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір отримати у Світового банку кредит у сумі $ 100 млн. доларів.

Гроші направлять на фінансування інфраструктурних проектів у рамках Національного проекту "Чисте місто", повідомляє DT.UA.

У ході зустрічі перший заступник голови Мінрегіонбуду Юрій Хіврич і представники Світового банку обговорили проект, в рамках якого будуть побудовані сміттєпереробні заводи в 10 містах України.

За інформацією міністерства, в даний час проектно-кошторисна документація розроблена для реалізації проекту "Чисте місто" в містах Вознесенськ - 45 млн. гривень, Тернопіль - 24 млн. гривень, Чернівці - 60 млн. гривень та Івано- Франківськ - 34 млн., триває відбір ще 6 міст.

Реклама:

Як повідомили в прес-службі Мінрегіонбуду, за словами Хіврича, влада України зацікавлені в отриманні додаткових коштів з боку Світового банку для реалізації інвестиційних проектів у сфері водопостачання, водовідведення - 200 млн. доларів і у сфері теплопостачання - 200 млн. доларів.

Будівництво сміттєпереробних заводів передбачено національним проектом "Чисте місто", який Мінрегіонбуд буде реалізовувати спільно з Держагентством з управління нацпроектів.

Програма проекту включає в себе спорудження сміттєпереробних заводів або ліній з переробки твердих побутових відходів - папір, скло, пластик, які б могли випускати вторинну сировину та утилізувати інші відходи.

Будівництво заводів буде здійснюватися в основному за інвестиційні кошти. Як відомо, у листопаді 2010 року у міністерства були попередні домовленості з ЄБРР та Світовим банком про надання кредитів.

Нагадаємо, на початку лютого губернатор Житомирської області Сергій Рижук заявив, що в 5 містах Житомирщини - Житомирі, Новоград-Волинському, Коростені, Коростишеві та Малині - склалася критична ситуація з утилізацією твердих побутових відходів.

Разом з тим Рижук повідомив, що в Коростені міжнародний консорціум "Проектно-будівельна компанія "Україна-Австрія" планує побудувати сміттєпереробний завод.

У червні 2010 року прем'єр-міністр Микола Азаров висловив пропозицію компанії Mitsubishi Heavy Industries взяти участь у будівництві сміттєпереробного заводу в Києві.

Як відомо, в 2009 році Mitsubishi Heavy Industries заявляла про готовність здійснювати поставки необхідного обладнання для реалізації в Україні проектів з енергоефективності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!