"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В США фермерів змушують вирощувати ГМО

Четвер, 24 лютого 2011, 10:46

В 2010 році багато фермерів США були на шляху поліпшення умов виробництва органічних продуктів, для забезпечення жителів країни свіжим натуральним продуктом.

МСХ США навіть розробляло програму грантів для відважних фермерів, які борються за органічне виробництво і чистоту навколишнього середовища, передає "Дело".

Проте через розпорядження адміністрації президента країни, було скорочено кількість грантів МСХ США на розвиток органічного виробництва.

Мінсільгосп виділив скромні 50 млн. доларів на підтримку виробників органічних сільгоспкультур в 2010 році.

Реклама:

Однак значна фінансова підтримка була надана виробництву генетично модифікованого насіння і сільгоспкультур.

Особливу увагу і грошові ресурси уряд направив на обробіток ГМО сої та кукурудзи.

Більшість прихильників виробництва органічних продуктів на території США вважають, що сільське господарство стало жорстоким бізнесом, особливо якщо врахувати, що мільярди доларів платників податків використовуються для субсидування виробництва таких ГМО культур як кукурудза, соя і бавовна, що штучно робить цей продукт відносно недорогим на ринку США.

На думку противників ГМО, уряд негативно налаштований на виробництво органічних сільгосппродуктів, так як це в деякій мірі скоротить виробництво ГМО культур.

Також уряд всіляко перешкоджає розвитку програм з підтримки виробництва органічних сільгоспкультур.

Прихильники органіки сподіваються, що ситуація в корені зміниться в 2012 році, коли термін правління Барака Обами підійде до кінця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: