Європа ще думає, чи виділяти Києву бюджетну допомогу

Середа, 23 лютого 2011, 20:54

У Європейській комісії пояснюють, що питання виділення так званої "бюджетної допомоги" Києву нині є предметом обговорення між ЄС і Україною.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на офіційного представника ЄК, прес-секретаря європейського комісара з питань політики розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Наташі Батлер.  

Тому, за її словами, інформація про те, що Брюссель офіційно поінформував про призупинення бюджетної допомоги з причини зміни закону про держзакупівлі, не відповідає дійсності,

"Виділення "бюджетної підтримки" державному бюджету України є предметом обговорень між Європейською комісією та Україною. Це нормальна процедура, тому що виділення коштів на "бюджетну підтримку" часто розглядається в залежності від стану справ у відповідних умовах", - заявила Батлер.

Реклама:

За її словами, для того, щоб ЄК виділила так звану "бюджетну підтримку", повинні бути виконані "деякі умови".

Серед таких умов представник ЄК назвала "прогрес, досягнутий країною-партнером в галузі державного фінансового управління".

"Реалізація цієї умови (і особливо закон про державні закупівлі) нині розглядається і є предметом активного діалогу між Комісією та урядом України", - підкреслила офіційний представник ЄК.

Як тільки умови будуть виконані, Єврокомісія найближчим часом виділить запитувані для "Бюджетної підтримки" близько 100 млн. євро.

"Україна є одним із найбільш важливих одержувачів допомоги ЄС в регіоні. Технічна і фінансова допомога ЄС Україні продовжує здійснюватися в звичайному режимі", - додала Батлер.

Як повідомлялося, раніше низка українських ЗМІ розповсюдила інформацію про те, що ЄС поінформував українське керівництво про призупинення виділення бюджетної допомоги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!