Банкіри обіцяють повернення іпотеки з "вигідними" відсотками

Середа, 23 лютого 2011, 11:56

Банкіри прогнозують поступову активізацію іпотечного кредитування в 2011 році.

"Ставки знижуються з кредитування, це буде підштовхувати банки до більш активного іпотечному кредитування", - сказав директор департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Антон Косторніченко, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Банкір не уточнив, на скільки можуть знизитися ставки.

Кшиштоф Кужьбік, член правління з роздрібного бізнесу банку "Форум", зазначає, що банки найближчим часом і далі будуть лояльні до позичальників з високим рівнем платоспроможності.

Реклама:

"Це означає, що більшість угод на ринку нерухомості з залученням кредитів буде відбуватися в ціновому діапазоні від 100 до 300 тис. у. о", - сказав банкір.

Разом з тим він зазначив, що до кінця 2011 року рівень процентних ставок з іпотечного кредитування знизиться на 2-2,5 відсоткового пункту, а середній розмір початкового внеску становитиме 25-30%.

Світлана Спіцина, начальник відділу кредитних продуктів ОТП Банку, також прогнозує подальше зниження процентних ставок з іпотеки і активізацію кредитування.

"ОТП Банк відновив іпотечне кредитування у грудні 2010 року. Сьогодні ми видаємо його під 16,5% річних. Активізація в сегменті почнеться, якщо відсоток спуститься хоча б до 15% - це ставка, яка економічно виправдана і в той же час - посильна для позичальника", - сказала вона.

Спіцина також зазначила, що, найімовірніше, процентні ставки знизяться до рівня 15% річних не раніше літа 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!