Азаров непокоїть різниця цін харчів в регіонах

Середа, 23 лютого 2011, 11:23

Прем'єр-міністр Микола Азаров стурбований різницею цін на продукти харчування в регіонах.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду, повідомляють "Українські новини".

"Не можуть наші регіональні ринки об'єктивно так відрізнятися", - сказав він.

Він зазначив, що, приміром, в Івано-Франківській області соняшникова олія дешевшає, у Львівській її ціна незмінна, а в Севастополі - зростає.

Реклама:

"Нас турбує й зниження цін на такі продукти харчування як м'ясо, яйця, птиця... Це як зростання цін, так і їх зниження. У тій ситуації, у якій є зростання цін на зовнішньому ринку. Це приклад того, що нам треба докласти зусиль для стабілізації цінової ситуації", - зазначив Азаров.

З його слів, різниця в ціновій ситуації по регіонах є недопрацюванням регіональної влади.

Він зазначив, що в регіонах зовсім не працює логістична сфера.

У підсумку він підкреслив, що для міністра аграрної політики й продовольства Миколи Присяжнюка створення ефективних логістичних схем і запасів продовольства для товарних інтервенцій є першочерговим завданням.

Україна має намір імпортувати 15 тис. тонн вершкового масла з Білорусі для збереження стабільної цінової ситуації на ринку, і розраховує на поставку 20 тис. тонн гречки з Китаю до квітня.

Раніше Кабінет міністрів доручив Мінагрополітики погодити з регіональними адміністраціями необхідність продовольчих інтервенцій для стабілізації цінової ситуації.

Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Владимир Бондаренко вважає, що причиною зростання цін на продукти харчування є непрофесійна політика Кабміну в агропромисловому комплексі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: