Податковий кодекс збільшив удвічі тіньову зайнятість

Середа, 23 лютого 2011, 11:14

З прийняттям Податкового кодексу тіньова зайнятість в Україні зросла в два рази.

Про це сказав начальник управління організації надання соціальних послуг Державного центру зайнятості України Ігор Сухомлин, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"З прийняттям Податкового кодексу тіньова зайнятість у країні зросла у два рази! Вакансій немає, обліку немає, валового продукту немає. Я питаю, для кого ми прийняли такий Податковий кодекс?", - Заявив він.

"Є досвід розвинених країн. У тій же Німеччині жодна людина не може працевлаштуватися в обхід державного центру зайнятості", - зазначив Сухомлин.

Реклама:

"Якщо у нас працевлаштування буде в обов'язковому порядку спрямовано через Державний центр зайнятості, ми будемо знати, скільки людей у нас мігрує, скільки працює, скільки хворіє і т.д.", - заявив він, відповідаючи на питання про основні проблеми, які заважають Держслужбі зайнятості нормально працювати.

Те, що всі роботодавці незалежно від форми власності підприємства не надають центру зайнятості в повному обсязі вакансії, які у них є, Сухомлин назвав основною проблемою в роботі центрів зайнятості.

"Це створює певний дисбаланс - люди хочуть знайти роботу, а підприємець тримає вакансію і інформацію про неї в Держцентр зайнятості не надає", - констатував начальник управління Держцентру зайнятості.

А чесно подавати вакансії, за словами Сухомлина, вітчизняного роботодавця в нинішній ситуації можуть мотивувати лише вигоди, якісь економічні стимули з боку держави.

"Приміром, у Словаччині жоден громадянин не може бути працевлаштований окрім як через державний центр зайнятості. Це дає повноцінну статистику, дані для аналізу ситуації, що дуже важливо", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: