Покупець акцій "Київміськбуду" оскаржив у суді зміну керівництва холдингу

Вівторок, 22 лютого 2011, 18:41

Кіпрська компанія Satilina Limited, яка відстоює право власності на частину акцій комунального пакету АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", оскаржила у Вищому господарському суді законність рішень ініційованих Київрадою позачергових зборів акціонерів холдингу 5 жовтня 2010 року.

На цих зборах було обране нове керівництво і визнаний не чинним договір купівлі-продажу акцій АТ від 29 липня 2009 року, нагадує агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з визначенням ВГСУ від 16 лютого 2011 року, позивач, зокрема, оскаржує рішення Київського апеляційного госпсуду від 2 грудня 2010 року і рішення Господарського суду Києва від 19 жовтня 2010 року, винесені за позовом ТОВ "Тект-Ріелті".

Водночас, ВГСУ через відсутність представника позивача переніс розгляд справи на 24 лютого.

Реклама:

Як повідомлялося, влітку 2010 року стало відомо про продаж Києвом в 2009 році своєї частки в ХК "Київміськбуд" (80%) на аукціоні через Українську універсальну товарну біржу, де покупцем виступила фінансова компанія "Новий регіон".

При цьому торговець потім перепродав ці акції офшорним компаніям, зареєстрованим на Кіпрі: Vigorans Ltd, Investion Ltd, Intermion Ltd, Atima Ltd, Altimak Ltd, Intrapolia Ltd, Surtoria Ltd, Akvista Ltd, Satilina Ltd.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу і оскаржила угоду з продажу комунального пакету акцій у ГК. Господарський суд Києва визнав право власності на 80% акцій у ХК "Кіегорстрой" за територіальною громадою Києва.

ХК "Київміськбуд" створена на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в її статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств і інших активів.

До "Київміськбуду" входять 40 ВАТ, в яких холдинг володіє 26-30% акцій, шість дочірніх підприємств і 51 підприємство на правах асоційованих членів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: