Екс-заступнику голови Держкомрезерву дали 10 років з конфіскацією

Вівторок, 22 лютого 2011, 09:01 -

Дзержинський районний суд Кривого Рогу Дніпропетровської області засудив до 10 років з конфіскацією майна колишнього заступника голови Державного комітету з матеріального резерву Миколу Сіньковського.

"21 лютого Дзержинський районний суд Кривого рога Дніпропетровської області за матеріалами СБУ виніс вирок у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишньому заступникові голови Держкомрезерву України Миколі Сіньковському", - йдеться в повідомленні СБУ.

Вирок винесено за ч.5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Встановлено, що перебуваючи на посаді комерційного директора ТОВ "Ресурс-Інвест" - Київ, Сіньковський у вересні 2004 року, зловживаючи службовим становищем з використанням підроблених документів та за попередньою змовою зі службовими особами, заволодів матеріальними цінностями мобілізаційного резерву держави, які зберігалися у ВАТ Інгулецький ГЗК.

Реклама:

Таким чином державі завдано збитків на суму 2,6 млн. гривень.

Сіньковський займав посаду заступника голови Держрезерву з серпня 2007 року по квітень 2010 року.

Одна з компаній Сіньковського фігурувала у справі незаконного продажу Держкомрезервом природного газу приватним структурам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: