"Юрист Ахметова": держава не повинна дарувати банкам гроші

Понеділок, 21 лютого 2011, 13:13

Народний депутат ПР Юрій Воропаєв вважає, що ре капіталізовані банки обов'язково мають повернути державі кошти, які та в свою чергу виділила їм на рекапіталізацію.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"Це обов'язково має статися. Держава повинна підтримати банки в кризу, коли у них проблеми з ліквідністю, але не дарувати банкам ці гроші", - сказав він.

"У першу чергу, провів би ревізію цих установ і підсумував, що було зроблено з кінця 2008 року по 2011 рік. Яким банкам видали кошти для підтримки їх фінансового стану? Як вони ними розпорядилися? Як банки погасили свої борги?", - додав співрозмовник видання.

Реклама:

"Мені дуже сподобалося недавній виступ прем'єр-міністра Володимира Путіна, в якому він детально доповів про підсумки діяльності рекапіталізованих російським урядом банків. Ці установи погасили всі борги з відсотками. Ось це - результат. Хтось може сказати мені, що сталося на грунті рекапіталізації в нашій країні?"

Він додав, "що існує конкретний договір між НБУ і конкретним комерційним банком. Без договорів нікому б не видавали ці кредити. НБУ уклав кредитні договори і в якості погашення взяв вимога з банків до конкретних позичальникам по конкретних договорах застави".

На його думку, прокуратура має звернутися до менеджерів ре капіталізованих банків, щоб з'ясувати не були виконані ці договори.

"З кожного питання рішення приймається конкретним чиновником. Якщо чиновник чогось не виконав, а начальник не проконтролював, значить, обидва зробили злочин. При цьому вони скористалися службовим становищем в інтересах третьої особи, комерційного банку та його власників", - додав Воропаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: