Єгипетські банки відновили роботу

Неділя, 20 лютого 2011, 17:43

Після тижнів заворушень, революції, і страйків працівників підприємств різних галузей, Єгипет поступово повертається до роботи.

Зокрема, у звичайному режимі запрацювали в неділю приватні і державні банки, які відновлювали операції лише на кілька днів після відставки Президента Хосні Мубарака, передає телеканал "Вести".

Очікувалося, що в неділю відкриється і біржа, торги на якій не проводилися з 30 січня, однак, як заявив напередодні її голова Халед Сіям, "відновлення діяльності біржі залежить від стійкої роботи банків".

"Ми протягом неділі будемо стежити за діяльністю банків і після цього приймемо рішення, чи відновлювати роботу біржі", - зазначив він.

Реклама:

Великі піраміди на плато Гіза і Єгипетський музей в Каїрі також відкрилися в неділю для широкої публіки.

Держміністр у справах старожитностей Захі Хавас пообіцяв минулого тижня, що пам'ятки країни знову стануть доступні для відвідувачів після узгодження з армією, і такий дозвіл був отриманий за умови забезпечення безпеки музеїв, археологічних об'єктів, давньоєгипетських храмів і пам'ятників.

Низка іноземних держав уже скасували заборону на поїздки своїх громадян в країну пірамід, і туристи потихеньку почали повертатися на курорти, хоча більшість чартерних рейсів, як і раніше, скасовано, і поки нечисленні туристи йдуть, головним чином, через Каїр.

Як повідомлялося, 11 лютого Хосні Мубарак пішов із посади президента Єгипту.

Влада у державі перебуває в руках армії, яка скасувала дію конституції і розпустила парламент.

Військові запевняють, що готують країну до демократичних президентських виборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!