Національна радіокомпанія ігнорує засідання парламенту

Середа, 2 лютого 2011, 20:08

Національна рада з телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 2 лютого зобов'язала Національну радіокомпанію усунути порушення у своїй роботі протягом місяця.

Про це на брифінгу повідомила перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко, передає агентство "Українські новини".

З її слів, під час перевірки було встановлено незначні порушення у відхиленні програмної концепції, але Нацрада вирішила не виносити НРКУ попередження, тому що з 2001 року компанія вже має 4 попередження, а лише зобов'язав її відреагувати на зауваження.

"Національна рада вирішила взяти до відома наявні порушення і установила строк 1 місяць, щоб компанія виправила всі ці зауваження, які були виявлено", - зазначила Головатенко.

Реклама:

Разом з тим, вона зазначила, що в Нацраду звертаються громадяни зі скаргами на те, що трансляції парламентських засідань часто перериваються; це питання було поставлено на засіданні Нацради генеральному директорові НРКУ Тарасові Аврахову.

"Він зазначив, що, на жаль, у нього немає договорів із прес-службою Верховної ради і він, можна так сказати, на свій розсуд, страх і ризик транслює сесії Верховної ради, кошти за це не отримуючи", - зазначила Головатенко.

Відповідно до порядку висвітлення роботи Ради 6 скликання, не прес-служба, а апарат Ради зобов'язаний вчасно укладати договори з національними телекомпанією і радіокомпанією про висвітлення роботи парламенту.

Представник дирекції телерадіопрограм Ради повідомив, що договори мають укладатися щороку, а фінансується трансляція як держзамовлення.

Кошти на ці цілі отримує Державний комітет телебачення і радіомовлення, який зобов'язаний фінансувати трансляції засідань Ради.

Співрозмовник також зазначив, що проблеми з висвітленням роботи парламенту почалися зі зміною менеджменту на каналах.

"Це трапилося після того, як у Національній телекомпанії та радіокомпанії змінили президентів на генеральних директорів... Телекомпанія взагалі ігнорує держзамовлення, а радіокомпанія, коли хоче, тоді ставить, коли хоче, то не ставить трансляцію", - сказав він.

З його слів, ця ситуація призвела до того, що в багатьох містах і селах, де немає мовлення телеканалу "Рада", люди не мають змоги дивитися або слухати засідання депутатів.

Наприкінці червня 2010 року Кабмін призначив гендиректором НРКУ Аврахова, який в 2002-2004 роках був прес-секретарем нинішнього президента Віктора Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!