"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Цушко наказав продавцям цукру знизити ціни

Середа, 2 лютого 2011, 15:43

Антимонопольний комітет зобов'язав суб'єктів господарювання, що працюють на ринку цукру, привести оптово-відпускні та роздрібні ціни до економічно обґрунтованого рівня.

Вимоги охопили 8 груп цукрових заводів, 11 виробників цукру, що не інтегровані в групи, 9 великих оптових постачальників та 8 найбільших торговельних мереж.

Учасники цього ринку повинні сприяти укладенню прямих контрактів щодо реалізації цукру з торговельними мережами, утримуватися від економічно необґрунтованого підвищення цін на товар, повідомляє прес-слуєба АМКУ.

Комітет попередив торговельні мережі про неприпустимість збільшення рівня торговельної надбавки та створення дефіциту вагового цукру через повний перехід на реалізацію фасованого цукру.

Реклама:

Так, з вересня до грудня 2010 року ціни на цукор зросли на 17,1%.

За результатами аналізу прогнозного балансу попиту і пропозиції нового маркетингового року встановлено, що обсяг внутрішнього споживання цукру не зріс, а залишився на рівні попереднього 2009/2010 маркетингового року - 1, 840 млн. тонн.

АМКУ відзначає, період з вересня до грудня включно не є періодом сезонного зростання цін на цукор.

Разом з цим, за інформацією Мінагропрода, залишки цукру, що є власністю заводів, без урахування цукру, що знаходиться на зберіганні, є значними.

"Отже, аналіз економічної ситуації на ринку свідчить про відсутність об'єктивних підстав для суттєвого підвищення цін на цукор", - підкреслює АМКУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!