"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Найбільш затребуваними у 2011 році будуть різнороби і продавці

Середа, 2 лютого 2011, 14:44

У 2011 році в українських компаній будуть користуватися попитом рядові співробітники за робочими спеціальностями, а також менеджери з продажу.

Про це у своєму прогнозі на 2011 рік говорять аналітики компанії H-aRt, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За даними аналітиків компанії, на ринку спостерігається певне пожвавлення, в тому числі відкриття нових точок продажів і розширення виробничих потужностей.

Це свідчить про те, що компаніям будуть потрібні рядові працівники.

Реклама:

При найскромніших очікуваннях зростання пропозицій вакансій за такими спеціальностями складе близько 10-12% в 2011 році по відношенню до 2010 року.

"Популярні професії, на які очікується підвищений попит це висококваліфіковані робітники: електрозварники, слюсарі, токарі, та інші представники робочих спеціальностей, а також продавці, водії і кухарі. Не можна стверджувати, що в поточному році все буде райдужно, але тенденції, які ми спостерігали в 2009 році, вже не очікуються", - говорить виконавчий директор H-aRt Марія Локтіонова.

Експерт зазначила, що тенденції до збільшення попиту на такі вакансії намітилися ще в 2010 році.

Так, за даними Державної служби зайнятості рівень працевлаштування незайнятих громадян, зареєстрованих на біржі праці, збільшився до 40% проти 30% в 2009 році.

На думку аналітиків, очікується також зростання запитів на фахівців з маркетингу і рекламі, водночас попит на IT-фахівців може навіть зменшитися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!