Україна і Росія узгодили договір про "ядерне" СП

Середа, 2 лютого 2011, 14:04

Державний концерн "Ядерне паливо" і російське ВАТ "ТВЕЛ" погодили проект установчого договору про створення в Україні спільного україно-російського підприємства з виробництва ядерного палива.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу держконцерну.

Згідно із повідомленням, проект договору представники "Ядерного палива" і "ТВЕЛ" погодили на робочому засіданні 27-28 січня в Києві, де сторони також розглянули питання ходу розробки техніко-економічного обґрунтування заводу.

Крім цього, за підсумками переговорів представники "Ядерного палива" і "ТВЕЛ" домовилися про візит української сторони на ВАТ "Новосибірський завод хімконцентратів" для ознайомлення з діючим виробництвом ядерного палива, яке постачається на атомні електростанції України.

Реклама:

Як повідомлялося, 22 вересня 2010 року Кабінет міністрів затвердив результати конкурсу, за підсумками якого ВАТ "ТВЕЛ" було визнано переможцем тендеру з відбору технологій будівництва заводу з фабрикації ядерного палива.

За умовами конкурсу, Україна розраховує отримати контрольну частку в майбутньому підприємстві і наполягає на передачі технології з виготовлення ядерного палива до 2020 року.

Введення в дію нового підприємства передбачається в 2013 році.

Нині "ТВЕЛ" є монопольним постачальником ядерного палива для АЕС України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: