"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада хоче заборонити Пенсійному фонду банкрутувати

Середа, 2 лютого 2011, 13:12

Верховна рада має намір заборонити процедуру банкрутства фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та Пенсійного фонду.

За закон про внесення зміни до деяких законів щодо збільшення обсягів дохідної частини бюджетів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування в умовах подолання наслідків світової фінансової кризи у першому читанні проголосували 250 депутатів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, для забезпечення стабільного функціонування органів фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та Пенсійного фонду із надання матеріального забезпечення та соціальних послуг населенню, запобігання рейдерських атак на фінансові активи фондів і забезпечення їх цілісності, передбачається ввести заборону стягнення з них майна та застосування до них процедури банкрутства.

Ця норма буде внесена до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Реклама:

Відповідно до законопроекту, зміни будуть внесені до законів про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, про банки і банківську діяльність, про введення мораторію на примусову реалізацію майна та інші.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!