"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аграріям дозволять вийти на енергоринок

Середа, 2 лютого 2011, 10:27

Верховна рада у вівторок оприлюднила проект закону №8028 про зміну ст. 17-1 закону "Про електроенергетику".

Документ депутата Партії регіонів Олександра Горошкевича пропонує дозволити підприємствам, що виробляють електроенергію з біомаси тваринного походження, продавати її в загальну енергомережу за "зеленим" тарифом, пише газета "Комерсант-Україна".

Він буде в 2,3 разу вищим від роздрібного тарифу для споживачів другого класу напруги (понад 35 кВт) на січень 2009 року - тобто 1,34 грн./кВт-год (без ПДВ).

Досі за таким тарифом можна було продавати електроенергію, отриману тільки з рослинної біомаси. Відповідна ліцензія є у ВАТ "Кіровоградолія" і ТОВ "Смелаенергопромтранс".

Реклама:

Крім того, законопроект пропонує встановити коефіцієнт 2,5 для тарифу на електроенергію, вироблену зі звалищного метану або шламів каналізаційних стоків - тобто 1,46 грн./кВт-год (без ПДВ).

Серед іншого уперше може бути дозволено спільне використання традиційних та відновлюваних джерел за умови, що частка останніх складе не менше 50% щомісячного обсягу виробленої компанією енергії.

При цьому кошти, отримані від продажу електроенергії, необхідно буде спрямовувати на подальший розвиток альтернативної енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: