"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров витратить 200 мільйонів на соціальні картки

Середа, 2 лютого 2011, 09:05

Експериментальний проект із упровадження електронної соціальної картки повинен стартувати вже у 2011 році.

На його реалізацію у бюджеті передбачено 200 млн. гривень, пише газета "Дело".

За словами співавтора концепції, депутата Верховної ради Валерія Коновалюка, запустити карту повинні відразу у п'яти регіонах: Києві та області, а також у Харківській і Чернівецькій областях і в Криму.

Для старту проекту необхідно прийняття відповідного законопроекту, і затвердження програми уряду.

Реклама:

Автори концепції розраховують, що в першій половині року почнеться поетапна реалізація проекту, і вже до кінця року будуть перші її результати, після чого можна буде проаналізувати її ефективність.

"У Дніпродзержинську після введення транспортної картки для пільговиків дотації з міського бюджету транспортному комунальному підприємству знизилися в чотири рази. Обсяг коштів, який сьогодні направляється державою на соціальні виплати - більш, ніж 30 млрд. гривень. Вони використовуються не зовсім ефективно. Рівень зловживання цими бюджетними грошима досить високий. Думаю, що реалізація проекту окупиться за кілька років", - говорить Коновалюк.

У вівторок консорціум "ЄДАПС" презентував проект електронної соціальної карти, розробленої в рамках концепції загальнодержавної автоматизованої системи "Електронний соціальне посвідчення".

За інформацією члена Ради директорів консорціуму "ЄДАПС" Георгія Бейліна, пропонована групою розробників система із упровадження електронної соціальної карти дозволить довести до кожного пільговика повну інформацію про його пільги, забезпечити їх надання, більш повний і точний облік одержання пільговиком послуг, перехід від паперових актів звірки до автоматичного формування інформації.

Учасники проекту стверджують, що упровадження прозорої системи розподілу соціальних пільг забезпечить економію держбюджету в обсязі 5-10 млрд. гривень щорічно, а соціальна допомога стане адресною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: