Військові чиновники на голодних солдатах заробляють сотні мільйонів

Субота, 19 лютого 2011, 12:18

Глава військового відомства Михайло Єжель опинився в епіцентрі скандалу з голодними солдатами, який із неабиякою наполегливістю стимулював він сам.

За останній рік укладалися в спробі перерозподілити тіньові потоки та домовитися з потрібними постачальниками, пише видання DT.UA.

"Налякані комерсанти кажуть, що пропозиції їм надходили досить виразні: до 10 гривень "відкату" на день з кожної солдатської пайки... Але при такому "спритному" підході до закупівель чиновники можуть збагачуватися на 100 млн. гривень щорічно, а солдати - недоїдати третину свого денного раціону", - наголошується в статті.

Видання пише про те, як різко змінювалося ставлення міністра до постачальників, про спроби міністра проштовхнути потрібні постанови Кабміну, про прийнятий за 10 хвилин корупційний закон, який все одно виявився недостатньо корупційним.

Реклама:

У підсумку - голодних солдатів знову буде відправлено на кухні, а перехід на контрактну армію перенесено на 2025 рік.

"Єжель може претендувати на титул першого в історії країни міністра оборони, який за рік перебування на посаді примудрився не подати на розгляд Верховного головнокомандувача, Кабміну і Верховної ради жодного програмного документа. По лінії військового відомства протягом року не підготовлено і не ухвалено жодного документа, який би визначив напрямки розвитку армії - ні на стратегічну, ні на середньострокову перспективу", - наголошується в статті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!