Вітчизняні біржі закрилися ростом

П'ятниця, 18 лютого 2011, 19:30

Вітчизняні біржі закрилися ростом, незважаючи на те, що протягом всієї торговельної сесії перебували в гостях у "ведмедів".

Спекулянти ганяють індекси вгору-вниз, і схоже ідей на ринку до сих пір немає. Ситуація продовжує залишатися невизначеною, пише Fundmarket.

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували зростання.

Індекс ПФТС піднявся на 0,25%, до рівня 1140,42 пунктів, індекс "Української біржі", виріс на 0,05%, опинившись на рівні 2889,30 пунктів.

Реклама:

Зарубіжні торгові майданчики демонструють негативну динаміку.

Останній торговий день на цьому тижні для російського фондового ринку видався негативний.

Торги на основних майданчиках США почалися при помірному зниженні фондових індексів.

Індекс Dow відкрився в мінусі на 0,11%, S & P 500 втратив 0,21% вартості, Nasdaq знизився на 0,33%.

До початку торгів були опубліковані несприятливі дані з американського ринку праці й рівнем січневої інфляції, що зумовило зниження котирувань на відкритті.

Серед важливих новин за сьогодні:

Експерти Міжнародного валютного фонду прогнозують, що державний борг України в 2011 році збільшиться до 42,4% ВВП у порівнянні з 41,7% ВВП на кінець 2010 року і 35,3% - на кінець 2009 року.

Фінансова архітектура світу вимагає перебудови, оскільки обмінні курси валют зараз ніяк не відповідають світовій економічній ситуації, цю думку деяких експертів поділяє навіть екс-глава МВФ Мішель Камдессю.

Кілька століть фундаментом світової фінансової системи було золото. Існував "золотий стандарт" - "прив'язка" всіх валют світу до золота.

Однак коли виникла необхідність у швидкому відновленні Європи після Другої світової війни, стало ясно, що необхідна і якась спільна валюта, свого роду "посередник" між золотом і національними валютами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!