"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський отримав згоду 52% акціонерів Regal Petroleum на поглинання

П'ятниця, 18 лютого 2011, 18:26

Energees Management з групи компаній "Смарт-холдинг", яка зробила пропозицію про покупку акцій британської нафтогазової компанії Regal Petroleum отримала згоду від власників 51,7% акцій компанії.

Згідно біржовим повідомленням Energees, дата закриття пропозиції перенесена з 20 лютого на 4 березня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, "Смарт-холдинг" повідомив в ЗМІ, що компанія впевнена, що зможе консолідувати контрольний пакет Regal Petroleum.

Спочатку на активи Regal Petroleum, зокрема ліцензії на розробку Мехедівсько-Голотовщинського і Свиридівського родовищ, претендували "Смарт-холдинг" Вадима Новинського та "Гео Альянс" Віктора Пінчука.

Реклама:

У свою чергу, "Смарт-холдинг", в особі Energees Management Limited зробив пропозицію про покупку Regal Petroleum за 121,5 млн. доларів або 24 пенси за акцію, а "Гео Альянс", в особі Heamoor запропонував 126 млн. доларів або 25 пенси за акцію, з виплатою впродовж трьох місяців, після угоди і з участю в викуп до 30% акцій допемісії "Гео Альянсу".

Втім, пропозиції "Гео Альянс" так і не було офіційно опубліковано.

У ЗМІ також повідомляли про те, що в покупці компанії зацікавлені Cadogan Petroleum і російські інвестори.

Однак, небажання акціонерів продати Regal Petroleum змусило "Смарт-холдинг" переглянути свою пропозицію і збільшити його практично в півтора рази, з 24 пенса за акцію до 38 пенсів.

У свою чергу, "Гео Альянс" заявив, що не буде продовжувати боротьбу

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: