"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Януковича натякнули, що скоро й ринок цукру зарегулюють

П'ятниця, 18 лютого 2011, 17:26

Президент Віктор Янукович запропонував чітко окреслити коло суб'єктів, що займаються виробництвом та оптово-роздрібною торгівлею, щоб не викликати зростання корупції.

Про це заявив депутат від фракції Партії регіонів, представник президента у Верховній раді Юрій Мірошниченко, повідомляють "Комментарии".

"Для уникнення ризиків у забезпеченні прийняття ефективних управлінських рішень щодо державного регулювання ринку цукру і прогнозованого розвитку цінової ситуації на ньому, доцільніше конкретизувати коло суб'єктів підприємницької діяльності, на яких поширюватиметься вказаний механізм декларування, і обмежити його лише тими, хто виробляє цукор і зберігає його для подальшої реалізації, здійснює оптову, роздрібну торгівлю", - зазначив Мірошниченко.

На його думку обов'язок декларування залишків цукру стосується не тільки господарюючих суб'єктів, які виробляють цукор або ж здійснюють оптово-роздрібну торгівлю ним, а й кожної фізичної особи - підприємця або малого підприємства, які закупили цукор, наприклад, для власного споживання.

Реклама:

"Президент переконаний: реалізація цієї норми на практиці може призвести до численних зловживань з боку контролюючих органів, наприклад, щодо громадського харчування чи малих підприємців", - заявив Мірошниченко.

Нагадаємо, днями ВР прийняла закон "Про внесення змін до закону України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру", яким зобов'язала цукровиробників звітувати про його обсяги.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!