Для гостей Євро, які прилетять на гелікоптерах, влада будує аеродром в Каневі

П'ятниця, 18 лютого 2011, 16:44

Чина влада, прикриваючись підготовкою до Євро-2012, будує в Каневі вертолітний аеродром на 10 вертольотів.

Про це на засіданні опозиційного уряду заявив опозиційний міністр з питань молоді, спорту, туризму і Євро-2012, член Бюджетного комітету парламенту Остап Семерак, інформує УНІАН.

За його словами, "під прикриттям підготовки до Євро-2012 здійснюється розбазарювання державних коштів на абсолютно непотрібні і незрозумілі речі - такі, наприклад, як будівництво в Каневі вертолітного аеродрому на 10 вертольотів, на яке у державному бюджеті на 2011 рік закладено 148 мільйонів".

"На мій депутатський запит Національне агентство з підготовки до Євро-2012 відповіло, що, на їхню думку, на фінальний матч чемпіонату в Київ будуть летіти вертольотами туристи з Півдня України, і їм, очевидно, потрібно буде зупинитися в Каневі на дозаправку", - сказав Семерак.

Реклама:

Оппозіціонний міністр зазначив, що "за минулий рік уряд виділив на підготовку до чемпіонату близько 11 млрд. гривень; з них чотири мільярда було запозичено на європейському ринку, і ці кошти - замість використання за призначенням - поклали на депозит в українському комерційному банку".

"Звичайно, держава платить з бюджету більше відсотків на європейському ринку, ніж отримує дивідендів від цього кредиту, - зауважив він. - Я вже не кажу про лавочки для харківського метро по 69 тисяч за кожну, або про офіс Національного агентства з Євро-2012, який орендується у найдорожчому в Києві офісному центрі "Парус".

За словами депутата, "законодавча база підганяється так, щоб потім ніхто з чиновників не ніс відповідальності. Наведу приклад. Минуло чотири місяці з тих пір, як була оприлюднена інформація про харківські лавках. Хоча б один чиновник поніс за це відповідальність? Можливо, хоча б порушено кримінальну справу? Ні. Тому що є прикриття - закупівлі до Євро-2012 проходять без тендерів. А насправді це є розбазарюванням і розкраданням бюджетних коштів".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!