Другий рівень пенсійної реформи "наздожене" Україну у 2013 році

П'ятниця, 18 лютого 2011, 12:21

В Україні з 2013 року планується введення другого рівня пенсійної реформи, яка являє собою систему обов'язкових персоніфікованих накопичень кожного громадянина.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко у Верховній раді під час "години запитань до уряду", пише газета "Дело".

За словами голови ВР Володимира Литвина, перший рівень - це державна обов'язкова система соціального забезпечення, яка повинна гарантувати кожному члену суспільства, який досяг пенсійного віку, виплати у розмірі 20-25% від середньої зарплати в країні (але не менше 75% прожиткового мінімуму).

Джерелом виплат мають стати обов'язкові пенсійні внески, податок на зарплату.

Реклама:

Другою складовою національної пенсійної системи, вважає керівник ВР, повинна бути система обов'язкових персоніфікованих накопичень кожного громадянина.

Ці кошти повинні відраховувати на кожного працюючого як роботодавці, так і самі працюючі за умови надання істотних податкових пільг з боку держави.

Цей компонент має забезпечувати пенсіонерові ще 30-40% надходжень до майбутньої пенсії, зазначає Литвин.

Третьою складовою для гідного життя на пенсії, голова Верховної ради називає персоніфіковані добровільні накопичення платників податків, стимульовані серйозними податковими пільгами. "Разом з першими двома компонентами вони дають пенсію у розмірі від 70 і більше відсотків середньої по країні зарплати", - зазначає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: