"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комунальний пакет Борщагівського хімзаводу оцінили в півмільярда

Четвер, 17 лютого 2011, 19:24

ТОВ "Фінансова компанія "Титан" оцінила пакет акцій ЗАТ" Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод", що в Києві у розмірі 29,9488% статутного капіталу в 479 млн. гривень.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов, поки питання про продаж цього пакета не розглядається.

Наприкінці вересня управління комунальної власності Києва оголосило конкурс з відбору підприємства для оцінки 29,9488% БХФЗ.

Пізніше посольство США в Україні висловило стурбованість планами Києва продати комунальну частку в БХФЗ.

Реклама:

Власність цієї компанії є предметом спору, тому що вона була створена на основі активів, привласнених у 1995 році від компанії з подібною назвою - СП ЗАТ "Спільне підприємство "Борщагівська хіміко-фармацевтична компанія ". Американська фірма "Ар енд Джей Трейдінг" була першим інвестором і власником 50% спільного підприємства і з 1995 року намагається законним способом повернути свої активи, відповідно до рішення суду про повернення активів спільному підприємству.

Місто придбало ці акції в 2001 році.

У серпні 2010 року ДКЦПФР припинила внесення змін до реєстрів власників і в систему депозитарного обліку цінних паперів, випущених БХФЗ.

Згідно з даними системи розкриття ДКЦПФР, до кінця 2009 року основними акціонерами заводу були територіальна громада Києва - 29,9488%, а також Beldor Group SA - 21,2636% і Lenik Group S.A. - 20,3169%.

"БХФЗ" створено в 90-х роках минулого сторіччя на базі ряду потужностей Дарницького хімфармоб'едіненія після серії реорганізацій.

В даний час випускає більше 100 найменувань лікарських засобів. Частка підприємства на вітчизняному ринку лікарських засобів становить до 10%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: